GM blijft sceptisch over Chinees reddingsplan Saab

General Motors blijft sceptisch over een Chinees reddingsplan voor Saab, zelfs nadat de Chinese investeerder Pang Da heeft verklaard dat zeggenschap over Saab niet zijn belangrijkste doel is.

GM is eigenaar van veel technologie van verschillende Saab-modellen en de Amerikaanse ex-moeder van Saab gelooft niet dat een Chinese overname in het belang is van zijn aandeelhouders.  GM is immers zelf een grote speler op de Chinese markt. "GM is niet van standpunt veranderd", aldus woordvoerder James Cain tegen de Dow Jones  Newswires, nadat de Chinese overnamekandidaten Youngman en Pang Da bereid zouden zijn elk maar twintig procent van de aandelen Saab te verwerven en daarmee dus geen meerderheid zouden krijgen, ook samen niet. Zij boden eerder aan Saab over te nemen voor honderd miljoen euro maar dat plan is door GM afgewezen. In dat plan zou Youngman zestig procent krijgen en Pang Da veertig. "Wat Pang Da betreft, proberen we een plan te verzinnen dat Saab gaat redden", aldus secretaris Wang Yin van de raad van bestuur van Pang Da. "Wat Pang Da voor aandeel kan nemen in Saab is van later zorg."  Wang zei ook nog dat het bericht van een lokale krant dat Pang Da een aandeel van twintig procent zou nemen, niet correct is.

In de Zweedse Dagens Industri zei curator Guy Lofalk dat zowel Youngman als Pang Da een aandeel van twintig procent zouden nemen en dat er sprake is van een derde partij (een regionaal Chinees investeringsfonds) die de resterende zestig procent zou overnemen.  Maar dat heeft de mening van GM dus niet veranderd.

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM blijft sceptisch over Chinees reddingsplan Saab - Automobielmanagement.nl

GM blijft sceptisch over Chinees reddingsplan Saab

General Motors blijft sceptisch over een Chinees reddingsplan voor Saab, zelfs nadat de Chinese investeerder Pang Da heeft verklaard dat zeggenschap over Saab niet zijn belangrijkste doel is.

GM is eigenaar van veel technologie van verschillende Saab-modellen en de Amerikaanse ex-moeder van Saab gelooft niet dat een Chinese overname in het belang is van zijn aandeelhouders.  GM is immers zelf een grote speler op de Chinese markt. "GM is niet van standpunt veranderd", aldus woordvoerder James Cain tegen de Dow Jones  Newswires, nadat de Chinese overnamekandidaten Youngman en Pang Da bereid zouden zijn elk maar twintig procent van de aandelen Saab te verwerven en daarmee dus geen meerderheid zouden krijgen, ook samen niet. Zij boden eerder aan Saab over te nemen voor honderd miljoen euro maar dat plan is door GM afgewezen. In dat plan zou Youngman zestig procent krijgen en Pang Da veertig. "Wat Pang Da betreft, proberen we een plan te verzinnen dat Saab gaat redden", aldus secretaris Wang Yin van de raad van bestuur van Pang Da. "Wat Pang Da voor aandeel kan nemen in Saab is van later zorg."  Wang zei ook nog dat het bericht van een lokale krant dat Pang Da een aandeel van twintig procent zou nemen, niet correct is.

In de Zweedse Dagens Industri zei curator Guy Lofalk dat zowel Youngman als Pang Da een aandeel van twintig procent zouden nemen en dat er sprake is van een derde partij (een regionaal Chinees investeringsfonds) die de resterende zestig procent zou overnemen.  Maar dat heeft de mening van GM dus niet veranderd.

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding