Morgan Stanley waarschuwt bandenbranche

De kredietbeoordelaar Morgan Stanley wijst op een afzwakking van de bandenmarkt.

De financiële analisten stellen dit naar aanleiding van Nokian´s reductie van de productie van zware banden, die in hun optiek kan worden gezien als een waarschuwing naar de andere bandenmakers. De analysten vinden dat de productieverlaging symptomatisch is voor de macroeconomie. `Het benadrukt hoe fragiel de vraag is voor de procyclische zware en truckbanden in een recessie", aldus de analysten. Volgens hen krijgen ook andere bandenleveranciers hiermee te maken. De divisie zware banden van Nokian is verantwoordelijk voor ongeveer 8 procent van de omzet van het bedrijf.

Nokian gaat de productie terugbrengen naar een vijfdaagse drie-ploegendienst. Het bedrijf is ook van plan een aantal werknemers in Finland te ontslaan. De verwachting is dat deze maatregelen geen invloed zullen hebben op de productie van personenautobanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Morgan Stanley waarschuwt bandenbranche - Automobielmanagement.nl

Morgan Stanley waarschuwt bandenbranche

De kredietbeoordelaar Morgan Stanley wijst op een afzwakking van de bandenmarkt.

De financiële analisten stellen dit naar aanleiding van Nokian´s reductie van de productie van zware banden, die in hun optiek kan worden gezien als een waarschuwing naar de andere bandenmakers. De analysten vinden dat de productieverlaging symptomatisch is voor de macroeconomie. `Het benadrukt hoe fragiel de vraag is voor de procyclische zware en truckbanden in een recessie", aldus de analysten. Volgens hen krijgen ook andere bandenleveranciers hiermee te maken. De divisie zware banden van Nokian is verantwoordelijk voor ongeveer 8 procent van de omzet van het bedrijf.

Nokian gaat de productie terugbrengen naar een vijfdaagse drie-ploegendienst. Het bedrijf is ook van plan een aantal werknemers in Finland te ontslaan. De verwachting is dat deze maatregelen geen invloed zullen hebben op de productie van personenautobanden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding