Porsche wil VS-verkopen verdubbelen

Porsche wil in de periode tot 2018 zijn verkopen in de Verenigde Staten verdubbelen.

Dit zal deels gebeuren door modellen met dieselmotor in het Amerikaanse gamma op te gaan nemen, zo laat Detlev von Platen, CEO van Porsche Cars North America, weten in een interview met vakblad Automotive News Europe. Vorig jaar kwam de afzetteller uit op 25.320 auto’s en voor 2018 ligt de lat dus bij 50.000 eenheden.

Haalt Von Platen de verkoopdoelstelling, dan zal de VS goed zijn voor een kwart van de mondiale verkopen. Porsche heeft zich namelijk ten doel gesteld om in 2018 afgerond 200.000 auto’s aan de man te brengen. "Wij verwachten een sterke groei in de VS, wat een gevestigde en volwassen markt is. Ik heb een hekel aan een pessimistische houding, want ik geloof in de VS", zegt Von Platen in reactie op de negatieve economische ontwikkelingen. Porsche zal tot 2015 zijn personeelsbestand in de VS (momenteel 400 man) met 60 man uitbreiden om bovengenoemde groei mogelijk te maken. 

Tegelijkertijd neemt het aantal dealers af van 200 naar 190. Die zullen c.q. kunnen dus wel meer orders gaan noteren. Vanaf de tweede helft van 2012 ook voor de Cayenne Diesel. Von Platen denkt dat dit model goed zal zijn voor 15 procent van de Amerikaanse verkopen van de SUV. Of ook de Panamera in oliegestookte vorm de oversteek naar de VS gaat maken is momenteel nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche wil VS-verkopen verdubbelen - Automobielmanagement.nl

Porsche wil VS-verkopen verdubbelen

Porsche wil in de periode tot 2018 zijn verkopen in de Verenigde Staten verdubbelen.

Dit zal deels gebeuren door modellen met dieselmotor in het Amerikaanse gamma op te gaan nemen, zo laat Detlev von Platen, CEO van Porsche Cars North America, weten in een interview met vakblad Automotive News Europe. Vorig jaar kwam de afzetteller uit op 25.320 auto’s en voor 2018 ligt de lat dus bij 50.000 eenheden.

Haalt Von Platen de verkoopdoelstelling, dan zal de VS goed zijn voor een kwart van de mondiale verkopen. Porsche heeft zich namelijk ten doel gesteld om in 2018 afgerond 200.000 auto’s aan de man te brengen. "Wij verwachten een sterke groei in de VS, wat een gevestigde en volwassen markt is. Ik heb een hekel aan een pessimistische houding, want ik geloof in de VS", zegt Von Platen in reactie op de negatieve economische ontwikkelingen. Porsche zal tot 2015 zijn personeelsbestand in de VS (momenteel 400 man) met 60 man uitbreiden om bovengenoemde groei mogelijk te maken. 

Tegelijkertijd neemt het aantal dealers af van 200 naar 190. Die zullen c.q. kunnen dus wel meer orders gaan noteren. Vanaf de tweede helft van 2012 ook voor de Cayenne Diesel. Von Platen denkt dat dit model goed zal zijn voor 15 procent van de Amerikaanse verkopen van de SUV. Of ook de Panamera in oliegestookte vorm de oversteek naar de VS gaat maken is momenteel nog niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding