Saab kan aanmaningen vakbonden verwachten

Twee Zweedse vakbonden willen Saab zo snel mogelijk aanmaningen sturen waarin de betaling van de lonen over de maand november wordt geëist.

Dit laten de vakbonden weten aan het Zweedse persbureau TT. De vakbond die de belangen van bij Saab werkzame ingenieurs behartigt, wil de schriftelijke aanmaningen laten bezorgen bij de bedrijfsleiding van Saab. Vervolgens heeft de noodlijdende autofabrikant 7 dagen de tijd om de lonen over te maken. De salarissen hadden eigenlijk eind november al betaald moeten worden.

De vakbond voor het kantoorpersoneel van Saab Unionen laat de aanmaningen door alle getroffen leden persoonlijk ondertekenen. "We proberen de aanmaningen zo snel als mogelijk bij elkaar te krijgen, maar waarschijnlijk lukt dat niet voor maandag", zei een vakbondsvertegenwoordiger tegen TT. Ongeveer 1.000 leden van Unionen werken bij Saab.

Het Chinese bedrijf Pang Da blijft gesprekken voeren met verschillende partijen, waaronder Saab, over een investering in de noodlijdende Zweedse automaker. Eerder kondigde Swedish Automobile, het moederbedrijf van Saab, aan dat het gesprekken voert met de Chinese automaker Youngman en de bank of China over een aandelenbelang in het bedrijf. Swan weigerde aan te geven of Pang Da nog betrokken was bij de gesprekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saab kan aanmaningen vakbonden verwachten - Automobielmanagement.nl

Saab kan aanmaningen vakbonden verwachten

Twee Zweedse vakbonden willen Saab zo snel mogelijk aanmaningen sturen waarin de betaling van de lonen over de maand november wordt geëist.

Dit laten de vakbonden weten aan het Zweedse persbureau TT. De vakbond die de belangen van bij Saab werkzame ingenieurs behartigt, wil de schriftelijke aanmaningen laten bezorgen bij de bedrijfsleiding van Saab. Vervolgens heeft de noodlijdende autofabrikant 7 dagen de tijd om de lonen over te maken. De salarissen hadden eigenlijk eind november al betaald moeten worden.

De vakbond voor het kantoorpersoneel van Saab Unionen laat de aanmaningen door alle getroffen leden persoonlijk ondertekenen. "We proberen de aanmaningen zo snel als mogelijk bij elkaar te krijgen, maar waarschijnlijk lukt dat niet voor maandag", zei een vakbondsvertegenwoordiger tegen TT. Ongeveer 1.000 leden van Unionen werken bij Saab.

Het Chinese bedrijf Pang Da blijft gesprekken voeren met verschillende partijen, waaronder Saab, over een investering in de noodlijdende Zweedse automaker. Eerder kondigde Swedish Automobile, het moederbedrijf van Saab, aan dat het gesprekken voert met de Chinese automaker Youngman en de bank of China over een aandelenbelang in het bedrijf. Swan weigerde aan te geven of Pang Da nog betrokken was bij de gesprekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding