Bewindvoerder Guy Lofalk laat Saab vallen

De bewindvoerder van Saab ziet geen heil meer in de vrijwillige reorganisatie die het Zweedse autobedrijf wil doorvoeren. Daarmee komt het einde van Saab weer een stap dichterbij.

Swedish Automobile, het Nederlandse moederconcern van Saab, maakte woensdagochtend het besluit van de bewindvoerder Guy Lofalk bekend. Lofalk heeft de rechter in Zweden verzocht het reorganisatieproces bij Saab stop te zetten, aldus meldt Swedish Automobile.

Tijdens de vrijwillige reorganisatie geniet Saab, dat al maanden op de rand van de afgrond bivakkeert, bescherming tegen faillissementsaanvragen van schuldeisers. Als het proces gestopt wordt, komt die bescherming te vervallen.

Volgens Swedish Automobile heeft Saab ‘5 tot 6 dagen’ om de rechter op andere gedachten te brengen. Het bedrijf praat al maanden met verschillende Chinese partijen die geld willen steken in Saab. Maar de vorige eigenaar, het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM), ligt dwars.

Het bestuur van Saab benadrukt dat het gesprekken blijft voeren met het Chinese Youngman over de mogelijkheid tot een financiële bijdrage voor het betalen van onder meer de lonen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bewindvoerder Guy Lofalk laat Saab vallen - Automobielmanagement.nl

Bewindvoerder Guy Lofalk laat Saab vallen

De bewindvoerder van Saab ziet geen heil meer in de vrijwillige reorganisatie die het Zweedse autobedrijf wil doorvoeren. Daarmee komt het einde van Saab weer een stap dichterbij.

Swedish Automobile, het Nederlandse moederconcern van Saab, maakte woensdagochtend het besluit van de bewindvoerder Guy Lofalk bekend. Lofalk heeft de rechter in Zweden verzocht het reorganisatieproces bij Saab stop te zetten, aldus meldt Swedish Automobile.

Tijdens de vrijwillige reorganisatie geniet Saab, dat al maanden op de rand van de afgrond bivakkeert, bescherming tegen faillissementsaanvragen van schuldeisers. Als het proces gestopt wordt, komt die bescherming te vervallen.

Volgens Swedish Automobile heeft Saab ‘5 tot 6 dagen’ om de rechter op andere gedachten te brengen. Het bedrijf praat al maanden met verschillende Chinese partijen die geld willen steken in Saab. Maar de vorige eigenaar, het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM), ligt dwars.

Het bestuur van Saab benadrukt dat het gesprekken blijft voeren met het Chinese Youngman over de mogelijkheid tot een financiële bijdrage voor het betalen van onder meer de lonen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding