Het bedrijf kampt met de gevolgen van een dure yen en verstoring van de productie door de recente zware overstromingen in Thailand, zo maakte het vandaag bekend.

Toyota gaat nu uit van een nettowinst van 180 miljard yen (1,74 miljard euro), tegen 390 miljard yen in een eerdere prognose. Vorig jaar hield de autobouwer onder de streep nog een bedrag van ruim 400 miljard yen over.

Door de overstromingen in Thailand werd de aanvoer van onderdelen naar fabrieken in tien verschillende landen onderbroken. Daardoor kon Toyota tussen 10 oktober en 25 november wereldwijd 215.000 voertuigen minder afleveren dan normaal gesproken het geval zou zijn geweest. In de meeste landen is de productie inmiddels weer op peil.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding