Hij berekende dat GM nog steeds zevenduizend man te veel stafpersoneel in dienst heeft en die werknemers zijn in zijn ogen allemaal overbodig. Doel is om via kostenreductie de winst nog verder op te voeren. Akerson wil ook op het aantal ingenieurs en de productontwikkeling gaan bezuinigen. Dat lijkt gevaarlijk aangezien General Motors geen aanwijsbare technologische voorsprong op zijn concurrenten heeft, de Volt ten spijt. De topman is echter niet bang dat hij op de verkeerde zaken gaat bezuinigen. In zijn ogen heeft het hoofdkantoor van GM momenteel nog te veel overeenkomsten met de Communistische Partij van China in de jaren zestig. Daar was ook eerst een culturele revolutie nodig voordat het land aarzelend in beweging kwam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding