Productie Nissan Leaf naar maximum van 40 duizend

Nissan verwacht komende jaar de productie van de Leaf tot het maximum van veertigduizend stuks te kunnen verhogen.

Dat meldt een hooggeplaatste functionaris van Nissan in Financial Times. Deze voorspelling komt nadat de productie het afgelopen jaar maar matig op gang kwam omdat er problemen waren met de aanvoer van onderdelen en componenten door de ramp in Japan enerzijds en de weifelende houding van de consument anderzijds. Consumenten hebben vaak problemen met de prijs en de actieradius.

Nissan zegt in de afgelopen twaalf maanden twintigduizend exemplaren van de Leaf te hebben verkocht, vooral in Japan en in de VS. Volgens Andy Palmer, het hoofd van business strategy van Nissan, lopen de resultaten van de Leaf ‘iets achter’ op de verwachtingen. Maar er zouden dermate veel bestellingen zijn dat Nissan de productie verdubbelt tot veertigduizend stuks volgend jaar als de auto op meer Europese landen en in meer staten van de VS wordt aangeboden. Nissan heeft ook plannen de auto te gaan bouwen in Smyrna in Tennessee (VS) en in Sunderland in Engeland vanaf 2013.

Volgende maand wordt in Detroit een tweede elektrische auto onthuld door Carlos Ghosn. Nissan heeft eerder gesproken over een elektrische stadsauto, een bedrijfsauto en een grotere sedan van Infiniti. 

De verkoopresultaten van ev’s zijn over het algemeen niet zo goed, ondanks veel subsidies van overheden. GM heeft gezegd dat het zijn doelstelling van tienduizend Volts dit jaar niet zal halen, onder meer als gevolg van de onderzoek naar de veiligheid van de accu. Men heeft er in de periode december 2010 tot en met november dit jaar ruim zesduizend verkocht. Volgend jaar wil GM er zestigduizend produceren. Mitsubishi heeft gezegd dat men dit jaar 23 duizend ev’s zal bouwen – het betreft i-Mievs plus de versies ervan voor Peugeot en Citroën.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Productie Nissan Leaf naar maximum van 40 duizend - Automobielmanagement.nl

Productie Nissan Leaf naar maximum van 40 duizend

Nissan verwacht komende jaar de productie van de Leaf tot het maximum van veertigduizend stuks te kunnen verhogen.

Dat meldt een hooggeplaatste functionaris van Nissan in Financial Times. Deze voorspelling komt nadat de productie het afgelopen jaar maar matig op gang kwam omdat er problemen waren met de aanvoer van onderdelen en componenten door de ramp in Japan enerzijds en de weifelende houding van de consument anderzijds. Consumenten hebben vaak problemen met de prijs en de actieradius.

Nissan zegt in de afgelopen twaalf maanden twintigduizend exemplaren van de Leaf te hebben verkocht, vooral in Japan en in de VS. Volgens Andy Palmer, het hoofd van business strategy van Nissan, lopen de resultaten van de Leaf ‘iets achter’ op de verwachtingen. Maar er zouden dermate veel bestellingen zijn dat Nissan de productie verdubbelt tot veertigduizend stuks volgend jaar als de auto op meer Europese landen en in meer staten van de VS wordt aangeboden. Nissan heeft ook plannen de auto te gaan bouwen in Smyrna in Tennessee (VS) en in Sunderland in Engeland vanaf 2013.

Volgende maand wordt in Detroit een tweede elektrische auto onthuld door Carlos Ghosn. Nissan heeft eerder gesproken over een elektrische stadsauto, een bedrijfsauto en een grotere sedan van Infiniti. 

De verkoopresultaten van ev’s zijn over het algemeen niet zo goed, ondanks veel subsidies van overheden. GM heeft gezegd dat het zijn doelstelling van tienduizend Volts dit jaar niet zal halen, onder meer als gevolg van de onderzoek naar de veiligheid van de accu. Men heeft er in de periode december 2010 tot en met november dit jaar ruim zesduizend verkocht. Volgend jaar wil GM er zestigduizend produceren. Mitsubishi heeft gezegd dat men dit jaar 23 duizend ev’s zal bouwen – het betreft i-Mievs plus de versies ervan voor Peugeot en Citroën.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding