Saab ontvangt ruim 3 miljoen euro van Youngman

De Zweedse autofabrikant Saab Automobile heeft 3,4 miljoen euro ontvangen van zijn Chinese investeerder Zheijang Youngman Lotus Automobile Co. Ltd.

Dat meldt de Zweedse zakenkrant Dagens Industri, waarbij het een anonieme bron citeert. Het geldbedrag is vrijgemaakt voor Saab’s openstaande aanslagen van de Zweedse belastingdienst.

Op woensdag zal er nogmaals een financiële transactie plaatsvinden, waarbij Youngman twintig miljoen euro overmaakt om het uitbetalen van de salarissen van de werknemers van Saab mogelijk te maken. Voor het einde van december zal Saab een aanvullende tien miljoen euro ontvangen, meldt het nieuwsbericht. Er is circa 22 miljoen euro nodig om de lonen van november en december te betalen.

Saab, dochter van Swedish Automobile, heeft sinds september onder bescherming tegen schuldeisers geopereerd terwijl het een herstructurering probeerde door te voeren. De bewindvoerder van de reorganisatie diende vorige week een aanvraag in bij de Zweedse rechtbank ter beëindiging van het herstructureringsproces vanwege een gebrek aan financieringen.

De onderneming heeft nu tot 15 december om te reageren op het rapport van de bewindvoerder, als ook om nieuwe reddingsplannen in te dienen bij de rechtbank, voordat het gerechtshof beslist of het tot een beëindiging van de herstructurering overgaat. De bron van de Zweedse zakenkrant Dagens Industri meldt dat de informatie en de documenten op donderdag voor 13.00 uur Nederlandse tijd voorgelegd zullen worden aan de rechtbank, om de herstructurering door te laten gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saab ontvangt ruim 3 miljoen euro van Youngman - Automobielmanagement.nl

Saab ontvangt ruim 3 miljoen euro van Youngman

De Zweedse autofabrikant Saab Automobile heeft 3,4 miljoen euro ontvangen van zijn Chinese investeerder Zheijang Youngman Lotus Automobile Co. Ltd.

Dat meldt de Zweedse zakenkrant Dagens Industri, waarbij het een anonieme bron citeert. Het geldbedrag is vrijgemaakt voor Saab’s openstaande aanslagen van de Zweedse belastingdienst.

Op woensdag zal er nogmaals een financiële transactie plaatsvinden, waarbij Youngman twintig miljoen euro overmaakt om het uitbetalen van de salarissen van de werknemers van Saab mogelijk te maken. Voor het einde van december zal Saab een aanvullende tien miljoen euro ontvangen, meldt het nieuwsbericht. Er is circa 22 miljoen euro nodig om de lonen van november en december te betalen.

Saab, dochter van Swedish Automobile, heeft sinds september onder bescherming tegen schuldeisers geopereerd terwijl het een herstructurering probeerde door te voeren. De bewindvoerder van de reorganisatie diende vorige week een aanvraag in bij de Zweedse rechtbank ter beëindiging van het herstructureringsproces vanwege een gebrek aan financieringen.

De onderneming heeft nu tot 15 december om te reageren op het rapport van de bewindvoerder, als ook om nieuwe reddingsplannen in te dienen bij de rechtbank, voordat het gerechtshof beslist of het tot een beëindiging van de herstructurering overgaat. De bron van de Zweedse zakenkrant Dagens Industri meldt dat de informatie en de documenten op donderdag voor 13.00 uur Nederlandse tijd voorgelegd zullen worden aan de rechtbank, om de herstructurering door te laten gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding