Saab én curator pas maandag voor de rechter

Saab krijgt van de Zweedse rechter vier dagen extra om het bedrijf te redden.

Dat bevestigde de rechtbank vandaag (woensdag). Saab heeft zelf om het uitstel gevraagd om zijn pleidooi met bewijsvoering voor de voortgang van de huidige reorganisatie beter te kunnen onderbouwen. De rechtbank ziet geen gronden het verzoek te weigeren en wil het automerk en zijn curator Guy Lofalk maandag om 13 uur zien. Eerder moest Saab donderdag al zijn visie inleveren.

Lofalk vroeg de rechter afgelopen vrijdag de reorganisatie van Saab te stoppen, omdat het bedrijf geen geld meer had. Daarmee zou de weg vrij zijn naar een faillissementsaanvraag. Dinsdag ontving Saab echter weer geld van beoogd partner Youngman uit China. De hoogte van het bedrag is onbekend, maar het gaat om ruim 3 miljoen euro waarmee Saab de belastingaanslag heeft betaald. De lonen over november van naar schatting 11 miljoen euro zijn nog niet uitgekeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Saab én curator pas maandag voor de rechter - Automobielmanagement.nl

Saab én curator pas maandag voor de rechter

Saab krijgt van de Zweedse rechter vier dagen extra om het bedrijf te redden.

Dat bevestigde de rechtbank vandaag (woensdag). Saab heeft zelf om het uitstel gevraagd om zijn pleidooi met bewijsvoering voor de voortgang van de huidige reorganisatie beter te kunnen onderbouwen. De rechtbank ziet geen gronden het verzoek te weigeren en wil het automerk en zijn curator Guy Lofalk maandag om 13 uur zien. Eerder moest Saab donderdag al zijn visie inleveren.

Lofalk vroeg de rechter afgelopen vrijdag de reorganisatie van Saab te stoppen, omdat het bedrijf geen geld meer had. Daarmee zou de weg vrij zijn naar een faillissementsaanvraag. Dinsdag ontving Saab echter weer geld van beoogd partner Youngman uit China. De hoogte van het bedrag is onbekend, maar het gaat om ruim 3 miljoen euro waarmee Saab de belastingaanslag heeft betaald. De lonen over november van naar schatting 11 miljoen euro zijn nog niet uitgekeerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding