Bestel- en vrachtwagenmarkt blijft doorgroeien

De verkoop van bestelauto’s, bussen, bedrijfswagens en vrachtwagens in Europa is in november opnieuw toegenomen. Vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder steeg de verkoop met 8,4 procent tot 171.670 voertuigen. Dat maakte de Europese branchevereniging ACEA bekend.

In oktober nam de verkoop op jaarbasis met 7,7 procent toe tot 162.901 voertuigen. De toename in november was wederom vooral toe te schrijven aan de grote automarkten. In Frankrijk werden 9,9 procent meer commerciële voertuigen verkocht dan een jaar eerder. In Duitsland (13,9 procent) en het Verenigd Koninkrijk (19,4 procent) waren de stijgingen nog sterker. Spanje (min 14,6 procent) was de enige grote markt die een daling liet zien.

In Nederland stegen de verkopen in november met 16,8 procent op jaarbasis tot 6.366 voertuigen. In oktober was de toename op jaarbasis 21,1 procent tot 6.195 stuks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bestel- en vrachtwagenmarkt blijft doorgroeien - Automobielmanagement.nl

Bestel- en vrachtwagenmarkt blijft doorgroeien

De verkoop van bestelauto’s, bussen, bedrijfswagens en vrachtwagens in Europa is in november opnieuw toegenomen. Vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder steeg de verkoop met 8,4 procent tot 171.670 voertuigen. Dat maakte de Europese branchevereniging ACEA bekend.

In oktober nam de verkoop op jaarbasis met 7,7 procent toe tot 162.901 voertuigen. De toename in november was wederom vooral toe te schrijven aan de grote automarkten. In Frankrijk werden 9,9 procent meer commerciële voertuigen verkocht dan een jaar eerder. In Duitsland (13,9 procent) en het Verenigd Koninkrijk (19,4 procent) waren de stijgingen nog sterker. Spanje (min 14,6 procent) was de enige grote markt die een daling liet zien.

In Nederland stegen de verkopen in november met 16,8 procent op jaarbasis tot 6.366 voertuigen. In oktober was de toename op jaarbasis 21,1 procent tot 6.195 stuks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding