Pang Da stopt hulppoging Saab

Het Chinese Pang Da stopt met zijn hulppogingen aan Saab, in reactie op het bankroet van de Zweedse autobouwer. Dat meldde de onderneming vandaag.

‘Gezien het feit dat het faillissement over Saab is uitgesproken, heeft Pang Da besloten de transacties met het bedrijf te stoppen’, aldus een verklaring. Het bedrijf gaat alle mogelijke stappen ondernemen om een lening van 45 miljoen euro terug te krijgen.

Om Saab uit het slop te trekken, had topman Victor Muller van moederbedrijf Swedish Automobile eerder autobedrijven Youngman en Pang Da bereid gevonden om Saab over te nemen. Het Amerikaanse General Motors sprak daar echter een veto over uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Pang Da stopt hulppoging Saab - Automobielmanagement.nl

Pang Da stopt hulppoging Saab

Het Chinese Pang Da stopt met zijn hulppogingen aan Saab, in reactie op het bankroet van de Zweedse autobouwer. Dat meldde de onderneming vandaag.

‘Gezien het feit dat het faillissement over Saab is uitgesproken, heeft Pang Da besloten de transacties met het bedrijf te stoppen’, aldus een verklaring. Het bedrijf gaat alle mogelijke stappen ondernemen om een lening van 45 miljoen euro terug te krijgen.

Om Saab uit het slop te trekken, had topman Victor Muller van moederbedrijf Swedish Automobile eerder autobedrijven Youngman en Pang Da bereid gevonden om Saab over te nemen. Het Amerikaanse General Motors sprak daar echter een veto over uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding