Magna aast op Saab

Ook het Canadese Magna is in de race om het failliete Saab over te nemen. Magna deed in 2009 al een serieuze poging om de Zweedse autofabrikant in handen te krijgen. Net voor de finishvlag viel trok GM zich echter alsnog uit de deal terug.

Meerdere partijen, waaronder het Canadese Magna, hebben belangstelling getoond voor het failliete Saab, zo bericht de Zweedse zakenkrant Dagens Industri. Magna en General Motors zijn geen onbekenden van elkaar. In 2009 trachtte een consortium rondom het Canadese Magna Opel te kopen van de Amerikanen. Hoewel bijna gelukt, besloot GM om op het laatste moment Opel toch zelf te houden.

Magna is bekend als producent van auto-onderdelen, maar bouwt ook auto’s voor Mercedes en BMW.

Ondanks andere berichten blijft Youngman volgens de Zweedse krant, toch nog steeds in beeld. Een woordvoerder van Youngman meldt aan Dagens Industri dat de Chinese auto- bus- en vrachtwagenproducent alsnog een bod wil uitbrengen. Hierbij moet Youngman wel in gesprek gaan met groot aandeelhouder General Motors. De partij die pertinent geen Amerikaanse kennis in handen van de Chinezen wil laten vallen. Op naar het volgende hoofdstuk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat ,GM heeft nog inspraak . Ze hebben genoeg de kans gekregen om Saab te redden door te verkopen .
1 – hebben 20 jaar tijd gehad om Saab winstgevend te maken en dit hebben ze bewezen , dus rapport 0 op 10
2 als je in faling gaat moet je eerst alle middelen gebruiken om faling tegen te gaan , en GM heeft ALTIJD tegengewerkt met als gekende redenen .
Dus zijn zei verantwoordelijk voor de faling en ook voor de schulden . GM heeft 100 miljoen opzij gezet voor mogelijke claims dus……
Laat Saab nu maar overgenomen worden door echte Saab kenners Viktor Muller mag ook blijven

VEEL SUCCES
ik wacht om mijn volgende SAAB te bestellen

Geplaatst door: Hans D. op

Hans, Ik ook. Wacht vol ongeduld op een doorstart van Saab met de Canadezen, en ik begrijp de recente houding van GM wel. Wij ih Westen moeten ophouden om alles ad Chinezen te verkopen om dan de rest van ons leven te rentenieren; we moeten ih Westen werken verdorie.

Geplaatst door: PEGRO op
Magna aast op Saab - Automobielmanagement.nl

Magna aast op Saab

Ook het Canadese Magna is in de race om het failliete Saab over te nemen. Magna deed in 2009 al een serieuze poging om de Zweedse autofabrikant in handen te krijgen. Net voor de finishvlag viel trok GM zich echter alsnog uit de deal terug.

Meerdere partijen, waaronder het Canadese Magna, hebben belangstelling getoond voor het failliete Saab, zo bericht de Zweedse zakenkrant Dagens Industri. Magna en General Motors zijn geen onbekenden van elkaar. In 2009 trachtte een consortium rondom het Canadese Magna Opel te kopen van de Amerikanen. Hoewel bijna gelukt, besloot GM om op het laatste moment Opel toch zelf te houden.

Magna is bekend als producent van auto-onderdelen, maar bouwt ook auto’s voor Mercedes en BMW.

Ondanks andere berichten blijft Youngman volgens de Zweedse krant, toch nog steeds in beeld. Een woordvoerder van Youngman meldt aan Dagens Industri dat de Chinese auto- bus- en vrachtwagenproducent alsnog een bod wil uitbrengen. Hierbij moet Youngman wel in gesprek gaan met groot aandeelhouder General Motors. De partij die pertinent geen Amerikaanse kennis in handen van de Chinezen wil laten vallen. Op naar het volgende hoofdstuk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Wat ,GM heeft nog inspraak . Ze hebben genoeg de kans gekregen om Saab te redden door te verkopen .
1 – hebben 20 jaar tijd gehad om Saab winstgevend te maken en dit hebben ze bewezen , dus rapport 0 op 10
2 als je in faling gaat moet je eerst alle middelen gebruiken om faling tegen te gaan , en GM heeft ALTIJD tegengewerkt met als gekende redenen .
Dus zijn zei verantwoordelijk voor de faling en ook voor de schulden . GM heeft 100 miljoen opzij gezet voor mogelijke claims dus……
Laat Saab nu maar overgenomen worden door echte Saab kenners Viktor Muller mag ook blijven

VEEL SUCCES
ik wacht om mijn volgende SAAB te bestellen

Geplaatst door: Hans D. op

Hans, Ik ook. Wacht vol ongeduld op een doorstart van Saab met de Canadezen, en ik begrijp de recente houding van GM wel. Wij ih Westen moeten ophouden om alles ad Chinezen te verkopen om dan de rest van ons leven te rentenieren; we moeten ih Westen werken verdorie.

Geplaatst door: PEGRO op