Zweedse regering helpt Saab-stad Trollhättan

De Zweedse regering stelt de komende 2 jaar 450 miljoen kroon (50 miljoen euro) beschikbaar om de werkloosheid te bestrijden in de stad Trollhättan, waar de fabrieken van de failliete autobouwer Saab zijn gevestigd.

Dat meldde de Amerikaanse krant The Wall Street Journal woensdag. Saab, dat maandag faillissement aanvroeg, heeft in Trollhättan 3400 mensen in dienst. Daarmee is het een van de belangrijkste werkgevers in de stad met 50.000 inwoners, waar de werkloosheid met 11 procent al aanzienlijk hoger is dan het landelijk gemiddelde (ruim 6 procent).

De regering vreest dat de ondergang van Saab die situatie verergert. Het geld is bedoeld voor scholing van ex-werknemers van Saab en moet zorgen voor een grotere diversiteit aan banen in de stad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zweedse regering helpt Saab-stad Trollhättan - Automobielmanagement.nl

Zweedse regering helpt Saab-stad Trollhättan

De Zweedse regering stelt de komende 2 jaar 450 miljoen kroon (50 miljoen euro) beschikbaar om de werkloosheid te bestrijden in de stad Trollhättan, waar de fabrieken van de failliete autobouwer Saab zijn gevestigd.

Dat meldde de Amerikaanse krant The Wall Street Journal woensdag. Saab, dat maandag faillissement aanvroeg, heeft in Trollhättan 3400 mensen in dienst. Daarmee is het een van de belangrijkste werkgevers in de stad met 50.000 inwoners, waar de werkloosheid met 11 procent al aanzienlijk hoger is dan het landelijk gemiddelde (ruim 6 procent).

De regering vreest dat de ondergang van Saab die situatie verergert. Het geld is bedoeld voor scholing van ex-werknemers van Saab en moet zorgen voor een grotere diversiteit aan banen in de stad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding