In de top tien van het tijdschrift komt de in vijftien landen en meer dan 140 markten verkochte  geproduceerde Japanner op 1,02 miljoen verkochte exemplaren. Ondanks de aardbeving in Japan, maart dit jaar, en de negatieve gevolgen ervan voor de productie bleef het model op één staan.

Op een bandbreedte afstand volgt de Hyundai Eelantra (1,01 miljoen stuks). Het brons gaat naar de Wuling Sunshine, een in China door een GM-joint-venture gebouwde minvan die circa 943 duizend keer over de toonbank ging.

De positie van de Kia Rio is geflatteerd door de invloed van de Iraanse partner SAIPA, goed voor de helft van de lokale nieuwverkoop en een half miljoen Rio’s. Ford scoort met zijn strategie van ‘mondiale’ modellen: zowel de Fiesta als de Focus staat in de top tien. Concurrent Volkswagen staat eveneens in de top tien, zij het met minder verkochte aantallen. De in ons land nooit succesvol sedan Jetta blijkt in andere markten juist wel in de smaak te vallen.

De top tien volgens Forbes Magazine (aantallen maal duizend):

Toyota Corlla

Hyundai Elantra

Wuling Sunshine

Ford Focus

Kia Rio

Ford Fiesta

VW Jetta

Toyota Camry

Chevrolet Cruze

VW Golf

1,02

1,01

 

943.

919

815

781

745

726

691

648

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding