Het is voor het eerst sinds 2007 dat een enkel merk dat verkoopniveau in de VS bereikt. Volgens Ford werd de grens van twee miljoen vorige week woensdag gepasseerd. Zowel de verkoop van kleine auto’s als van grotere voertuigen deed het goed. Tot en met november had het Ford-concern een marktaandeel in de VS van zeventien procent. Concurrent General Motors (GM), met onder meer de merken Chevrolet en Cadillac, had bijna een vijfde van de Amerikaanse markt in handen.

Voor het begin van de kredietcrisis kwam de Amerikaanse autoverkoop nog op ruim zestien miljoen per jaar uit. In 2009 was de markt ingezakt tot 10,4 miljoen en herstelde sindsdien tot circa dertien miljoen. Ford wist zich zonder steun van de overheid door de crisis te slaan. GM en Chrysler werden met noodsteun overeind gehouden.