De bedrijven hebben gisteren op de vooravond van de Detroit Auto Show bekendgemaakt dat ze viercilinder benzinemotoren gaan bouwen in de Nissan-fabriek in Decherd, Tennessee. Ze gaan gebruikt worden in de C-Klasse van Mercedes en in modellen van Infiniti, het luxe merk van Nissan. De capaciteit is 250 duizend eenheden per jaar.  Het zal de eerste keer zijn dat Mercedes motoren bouwt in Noord-Amerika.

Het besluit is een gevolg van de toenemende concurrentie van premiummerken op de grootste markt voor luxe auto’s ter wereld.  BMW bijvoorbeeld, versloeg Mercedes vorig jaar qua verkoopcijfers in Amerika. Het project maakt duidelijk dat de samenwerking tussen Nissan (en Renault) en Daimler die in april 2010 is aangekondigd, verder gaat. De beide groepen namen toen een aandeel van drie procent in elkaar en kwamen overeen te gaan samenwerken op het gebied van kleine auto’s, motoren en bedrijfswagens.

   

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding