Peugeot Citroën wil wel samenwerken

PSA Peugeot Citroën staat open voor samenwerking met andere autofabrikanten. Dat zei de nieuwe topman Frederic Saint-Geours donderdag (12 januari). Het bedrijf maakte verder bekend dat de verkoop in 2011 met anderhalf procent is gedaald naar drieënhalf miljoen auto’s als gevolg van een matige vraag naar auto’s in Europa.

Volgens Saint-Geours worden er op dit moment nog geen gesprekken met geïnteresseerde partijen gevoerd. Maar PSA zou belangstelling kunnen hebben in een alliantie met een branchegenoot, mits de onafhankelijkheid van het concern niet in het geding komt en er synergievoordelen te behalen zijn. Fiat/Chrysler-directeur Sergio Marchionne liet eenzelfde geluid horen. Marchionne en Saint-Geours troffen elkaar in de wandelgangen van de Auto Show in Detroit. Door sommige waarnemers werd dit treffen opgevat als wederzijdse belangstelling voor een mogelijke samenwerking. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Peugeot Citroën wil wel samenwerken - Automobielmanagement.nl

Peugeot Citroën wil wel samenwerken

PSA Peugeot Citroën staat open voor samenwerking met andere autofabrikanten. Dat zei de nieuwe topman Frederic Saint-Geours donderdag (12 januari). Het bedrijf maakte verder bekend dat de verkoop in 2011 met anderhalf procent is gedaald naar drieënhalf miljoen auto’s als gevolg van een matige vraag naar auto’s in Europa.

Volgens Saint-Geours worden er op dit moment nog geen gesprekken met geïnteresseerde partijen gevoerd. Maar PSA zou belangstelling kunnen hebben in een alliantie met een branchegenoot, mits de onafhankelijkheid van het concern niet in het geding komt en er synergievoordelen te behalen zijn. Fiat/Chrysler-directeur Sergio Marchionne liet eenzelfde geluid horen. Marchionne en Saint-Geours troffen elkaar in de wandelgangen van de Auto Show in Detroit. Door sommige waarnemers werd dit treffen opgevat als wederzijdse belangstelling voor een mogelijke samenwerking. (ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding