Dat heeft James Bovenzi, hoofd van de Russische tak van GM, gezegd op de autoshow in Detroit. Volgens Bovenzi is er in Rusland een grote vervangingsmarkt ontstaan omdat er veel oude auto’s rondrijden. "De gemiddelde auto is meer dan 10 jaar oud. Rusland zal spoedig een van de belangrijkste automarkten ter wereld zijn", aldus de directeur. Volgens de plannen moet de productie opgevoerd worden van 232.000 auto’s in 2010 naar meer dan 520.000 stuks in 2015. Volgens Bovenzi wordt de Russische middenklasse, die zich duurdere auto’s kan permitteren, steeds groter. Slechts 1 op de 10 verkochte auto’s is van Russische makelij. De autoverkopen in Rusland schoten vorig jaar met 39 procent omhoog tot 2,65 miljoen. Voor dit jaar wordt een verdere groei voorzien tot 2,8 miljoen auto’s. Dat is dicht in de buurt van de recordverkopen van 2,9 miljoen auto’s in 2008, vlak voor de wereldwijde economische crisis. Daardoor stortte de Russische autoverkoop het jaar daarop met 49 procent minder verkochte auto’s in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding