Personeel Opel vraagt GM om productie Chevrolet

Het personeel van Opel vraagt moeder GM dringend de productie van Chevrolet naar Europa te verplaatsen in een poging Opel winstgevend te maken.

Opel zal binnenkort met zijn medewerkers in gesprek gaan om het structureringsplan van twee jaar geleden te implementeren en te versnellen, zo meldt Financial Times. In dat plan kwamen management en personeel overeen dat er 265 miljoen euro per jaar zou worden bespaard aan kosten tot en met 2014. In relatie hiermee kwamen de vakbonden met het voorstel om een deel van de productie van Chevrolets te verplaatsen van Zuid-Korea naar Europa. Wolfgang Schäfer-Klug, de nieuwe or-voorzitter van Opel en de opvolger van Klaus Franz, vindt dat een verstandig idee maar zou er nog niet met het management over hebben gesproken.  

GM Europe verloor vorig jaar bijna driehonderd miljoen euro. Hoewel het bedrijf relatief veel gereorganioseerd heeft, onder meer met het sluiten van Antwerpen en het ontslaan van ruim achtduizend medewerkers, wil de winstgevendheid maar niet terugkeren. Maar topman Akerson van GM heeft die opdracht wel gegeven aan Wolfgang Stracke, de nieuwe chef van Opel. De vakbonden driongen erop aan meer productie naar de Europese fabrieken te halen om te voorkomen dat er meer ontslagen gaan vallen. De mogelijkheid van Chevrolet-productie in Europa is niet nieuw, er is de laatste jaren meer over gesproken. Op het moment bouwt GM alleen maar de Chevrolet Cruze (naast de Opel Astra) in Sint-Petersburg in Rusland.

In de Koreaanse pers zijn al wel berichten verschenen dat het mogelijk is dat de productie van de Cruze en Chevrolet Orlando mogelijk naar Polen en Duitsland gaat maar GM Korea heeft dat ontkend. 

 

Meer over de plannen van GM en Opel in Automobiel Management nr. 1 van 20 januari.      

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Personeel Opel vraagt GM om productie Chevrolet - Automobielmanagement.nl

Personeel Opel vraagt GM om productie Chevrolet

Het personeel van Opel vraagt moeder GM dringend de productie van Chevrolet naar Europa te verplaatsen in een poging Opel winstgevend te maken.

Opel zal binnenkort met zijn medewerkers in gesprek gaan om het structureringsplan van twee jaar geleden te implementeren en te versnellen, zo meldt Financial Times. In dat plan kwamen management en personeel overeen dat er 265 miljoen euro per jaar zou worden bespaard aan kosten tot en met 2014. In relatie hiermee kwamen de vakbonden met het voorstel om een deel van de productie van Chevrolets te verplaatsen van Zuid-Korea naar Europa. Wolfgang Schäfer-Klug, de nieuwe or-voorzitter van Opel en de opvolger van Klaus Franz, vindt dat een verstandig idee maar zou er nog niet met het management over hebben gesproken.  

GM Europe verloor vorig jaar bijna driehonderd miljoen euro. Hoewel het bedrijf relatief veel gereorganioseerd heeft, onder meer met het sluiten van Antwerpen en het ontslaan van ruim achtduizend medewerkers, wil de winstgevendheid maar niet terugkeren. Maar topman Akerson van GM heeft die opdracht wel gegeven aan Wolfgang Stracke, de nieuwe chef van Opel. De vakbonden driongen erop aan meer productie naar de Europese fabrieken te halen om te voorkomen dat er meer ontslagen gaan vallen. De mogelijkheid van Chevrolet-productie in Europa is niet nieuw, er is de laatste jaren meer over gesproken. Op het moment bouwt GM alleen maar de Chevrolet Cruze (naast de Opel Astra) in Sint-Petersburg in Rusland.

In de Koreaanse pers zijn al wel berichten verschenen dat het mogelijk is dat de productie van de Cruze en Chevrolet Orlando mogelijk naar Polen en Duitsland gaat maar GM Korea heeft dat ontkend. 

 

Meer over de plannen van GM en Opel in Automobiel Management nr. 1 van 20 januari.      

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding