2011: Recordomzet voor bandenfabrikant Hankook

De Koreaanse bandenfabrikant Hankook meldt voor geheel 2011 een nieuwe recordomzet van 5.851 miljard dollar. De winst bedroeg 511 miljoen dollar.

Het bedrijf kon ook in het vierde kwartaal van 2011 met 20,9 % zijn wereldwijde groei verder voortzetten en de doelstelling van 2011 ruimschoots overtreffen. De winst ging weliswaar enigszins terug door de drastisch gestegen grondstofprijzen. Maar de voortdurend gestegen vraag naar hoogprestatie banden voor personenauto’s zorgde voor een continue groei.

De afzet van OEM-banden pluste met 52%. Het is het bandenmerk gelukt om aan de sterke vooruitzichten vast te houden, ondanks de sterke groei van de grondstoffen, zegt Seung Hwa Suh, Hankook Tires Vice Chairman & global CEO. "Daarbij zijn de hoogste kwaliteits en technologiestandaards de prioriteit. Deze strategie gaan we ook in de toekomst voortzetten en met topproducten onze positie op de wereldmarkt verder uitbouwen."

2011: Recordomzet voor bandenfabrikant Hankook - Automobielmanagement.nl

2011: Recordomzet voor bandenfabrikant Hankook

De Koreaanse bandenfabrikant Hankook meldt voor geheel 2011 een nieuwe recordomzet van 5.851 miljard dollar. De winst bedroeg 511 miljoen dollar.

Het bedrijf kon ook in het vierde kwartaal van 2011 met 20,9 % zijn wereldwijde groei verder voortzetten en de doelstelling van 2011 ruimschoots overtreffen. De winst ging weliswaar enigszins terug door de drastisch gestegen grondstofprijzen. Maar de voortdurend gestegen vraag naar hoogprestatie banden voor personenauto’s zorgde voor een continue groei.

De afzet van OEM-banden pluste met 52%. Het is het bandenmerk gelukt om aan de sterke vooruitzichten vast te houden, ondanks de sterke groei van de grondstoffen, zegt Seung Hwa Suh, Hankook Tires Vice Chairman & global CEO. "Daarbij zijn de hoogste kwaliteits en technologiestandaards de prioriteit. Deze strategie gaan we ook in de toekomst voortzetten en met topproducten onze positie op de wereldmarkt verder uitbouwen."