Fiat en Suzuki Motor Corporation blijven hun zakelijke relatie verder uitbreiden. Beide partijen hebben nu een nieuw akkoord bereikt over de levering van Fiats 1.3 MultiJet diesels. Die motor (75 pk)  wordt onder licentie geproduceerd door Fiat India Automobiles Limited (FIAL), de joint venture tussen Fiat en Tata Motors, en geleverd aan Maruti Suzuki.

FIAL zal jaarlijks honderdduizend  van deze 1.3 MultiJet-diesels leveren aan MSIL. De levering start vanaf januari 2012 voor een periode van drie jaar. De motor wordt gemonteerd in Suzuki’s die in India door MSIL worden geproduceerd voor de lokale markt. De productie van de 1.3 MultiJet start in de vierde week van januari in de Ranjangaon-fabriek nabij de stad Pune.  De productie  van honderdduizend stuks zal een aanvulling vormen op de productie van 1.3 MultiJet-dieselmotoren door Suzuki Powertrain India Limited.

De deals die Fiat sloot met betrekking tot de leverantie van dieselmotoren, zijn in de afgelopen periode de oorzaak geweest van strubbelingen tussen Volkswagen en Suzuki. Het Duitse concern heeft een aandeel van ongeveer twintig procent in Suzuki en was not amused  toen bleek dat Suzuki diesels kocht bij Fiat.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding