Youngman gaat bod op Saab uitbrengen van 0,5 miljard

Volgens de Zweedse zakenkrant Dagens Industri zal het Chinese Youngman een bod uitbrengen op het failliete Saab Automobile, ter waarde van ongeveer een half miljard euro.

De zakenkrant meldt verder dat Youngman eveneens bereid is ook nog eens een half miljard euro in de ontwikkeling van het PhoeniX-platform te steken. Phoenix is de codenaam voor een nieuw Saab-model, dat dan over twee jaar op de markt zou moeten verschijnen. De bron die Dagens Industri heeft geïnformeerd, geeft aan dat Rachel Pang, chief executive van Youngman, naar verwachting volgende week een bezoek zal brengen aan Zweden om het bod bekend te maken.

Volgens het bericht is het de bedoeling vijftien weken na het bereiken van het akkoord de productie van de Saab 9-3 modellen te hervatten. Youngman heeft een methode gevonden om problemen met de technologielicenties van General Motors te vermijden. Het faillissement van Saab is mede veroorzaakt door General Motors, omdat het bedrijf niet de licentie op de technologie uit handen wilde geven, en daarmee een aantal recente overnamevoorstellen blokkeerde.

"Het zou goed zijn als GM meedoet maar het businessplan van Youngman is daar niet van afhankelijk. Het nieuwe Saab kan zonder GM overleven", aldus de bron van Dagens Industri. 

De krant meldt tevens dat het bod en het nieuwe businessplan gesteund worden door de vakbonden van Saab Automobile. Momenteel bevindt zich een Zweedse delegatie van de regio Västra Götaland en de stad Trollhättan in China om bij Youngman aan te geven wat de regio kan doen om het verkoopproces te bespoedigen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

prima nieuws, over ongeveer 2 jaar een
nieuwe 9-3, het gaat de chines lukken, ze hebben via advocaten gehoord gm buitenspel te zetten.

Geplaatst door: carel op

Goed bericht dan nog in deze SLECHTE tijden. Hopenlijk lukt het dan om GM te laten zitten in hun nietsontziende strategie, terwijl ze zonder de toenmalige staatsteun ook het loodje hadden gelegd, we wachten dan maar erg hoopvol af, GELUK.

Geplaatst door: Spierings Arnold op

Fijn voor Ignace Terpstra, de beste en meest echte Saab dealer van het zuidelijk halfrond!

Geplaatst door: Peter Hagemans op

Het is te hopen dat dit lukt voor dit mooie merk en de werknemers. Het arrogante GM, die al meer dan 15 jaar deelname’s in bedrijven verkocht om de cyfers op te poetsen, anders waren ze al eerder failliet geweest.

Geplaatst door: Albert op
Youngman gaat bod op Saab uitbrengen van 0,5 miljard - Automobielmanagement.nl

Youngman gaat bod op Saab uitbrengen van 0,5 miljard

Volgens de Zweedse zakenkrant Dagens Industri zal het Chinese Youngman een bod uitbrengen op het failliete Saab Automobile, ter waarde van ongeveer een half miljard euro.

De zakenkrant meldt verder dat Youngman eveneens bereid is ook nog eens een half miljard euro in de ontwikkeling van het PhoeniX-platform te steken. Phoenix is de codenaam voor een nieuw Saab-model, dat dan over twee jaar op de markt zou moeten verschijnen. De bron die Dagens Industri heeft geïnformeerd, geeft aan dat Rachel Pang, chief executive van Youngman, naar verwachting volgende week een bezoek zal brengen aan Zweden om het bod bekend te maken.

Volgens het bericht is het de bedoeling vijftien weken na het bereiken van het akkoord de productie van de Saab 9-3 modellen te hervatten. Youngman heeft een methode gevonden om problemen met de technologielicenties van General Motors te vermijden. Het faillissement van Saab is mede veroorzaakt door General Motors, omdat het bedrijf niet de licentie op de technologie uit handen wilde geven, en daarmee een aantal recente overnamevoorstellen blokkeerde.

"Het zou goed zijn als GM meedoet maar het businessplan van Youngman is daar niet van afhankelijk. Het nieuwe Saab kan zonder GM overleven", aldus de bron van Dagens Industri. 

De krant meldt tevens dat het bod en het nieuwe businessplan gesteund worden door de vakbonden van Saab Automobile. Momenteel bevindt zich een Zweedse delegatie van de regio Västra Götaland en de stad Trollhättan in China om bij Youngman aan te geven wat de regio kan doen om het verkoopproces te bespoedigen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

prima nieuws, over ongeveer 2 jaar een
nieuwe 9-3, het gaat de chines lukken, ze hebben via advocaten gehoord gm buitenspel te zetten.

Geplaatst door: carel op

Goed bericht dan nog in deze SLECHTE tijden. Hopenlijk lukt het dan om GM te laten zitten in hun nietsontziende strategie, terwijl ze zonder de toenmalige staatsteun ook het loodje hadden gelegd, we wachten dan maar erg hoopvol af, GELUK.

Geplaatst door: Spierings Arnold op

Fijn voor Ignace Terpstra, de beste en meest echte Saab dealer van het zuidelijk halfrond!

Geplaatst door: Peter Hagemans op

Het is te hopen dat dit lukt voor dit mooie merk en de werknemers. Het arrogante GM, die al meer dan 15 jaar deelname’s in bedrijven verkocht om de cyfers op te poetsen, anders waren ze al eerder failliet geweest.

Geplaatst door: Albert op