Mondial Assistance onderzocht tweehonderd automobilisten. Bijna tweederde van deze onderzochte mensen gaf aan dat ze niet van plan zijn om winterbanden aan te schaffen gezien de hoge kosten. Volgens de Nederlandse bandenbranchevereniging Vaco kan een oorzaak hiervoor zijn dat men pas afgelopen jaar is begonnen met de voorlichting van de voordelen van winterbanden.

In de laatste twee jaar waren de winterse omstandigheden in Groot-Brittannië echter best heftig. Ondanks dat 64 procent van de automobilisten in het onderzoek aangaf dat rijden in sneeuw moeilijker is dan normaal, zeiden niet veel mensen te investeren in winterbanden", aldus Lee Taylor, automotive director voor Mondial Assistance UK. "Veel respondenten zien de directe kosten als een bepalende factor voor het monteren van winterbanden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding