Saab werd in december failliet verklaard nadat verscheidene reddingsplannen van moederbedrijf Swedish Automobile op niets uitliepen. Het laatste scenario waaraan gewerkt werd, was de overname van Saab door Youngman en het eveneens Chinese Pang Da. Vorige week meldden bronnen dat Youngman mogelijk in de komende week een nieuw bod uitbrengt.

,,We hebben met meerdere partijen gesproken. Sommigen zijn geïnteresseerd in de overname van de fabriek en alle toebehoren, anderen willen delen van Saab kopen”, aldus curator Hans Bergvist. ,,Er zijn nog geen formele biedingen gedaan”, voegde zijn collega Anne-Marie Pouteaux toe. De curatoren willen Saab in principe in zijn geheel verkopen. Via de website http://www.konkursboet.se/ kan het proces gevolgt worden.

Ondertussen zijn er wel concrete ontwikkelingen betreffende het Saab museum. De gemeente Trollhättan, waar niet alleen de fabriek maar ook het museum van Saab is gevestigd, wil het volledig overnemen.

Dat meldt de Saabsunited.com, dat zich baseert op een interview dat de burgemeester van Trollhättan heeft gegeven op svt.se. In dat interview zegt hij een bod te hebben uitgebracht. Als de gemeente inderdaad de collectie en eventueel het gebouw overneemt, zou dat goed nieuws zijn voor de liefhebbers van het merk, omdat de collectie van 120 veelal unieke Saabs dan bijeen blijft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding