In de overnamestrijd lijkt de Turks/Nederlandse investeringsmaatschappij Brightwell Holdings de beste papieren te hebben. Dit bedrijf wil Saab in zijn geheel hebben. "We zijn niet geïnteresseerd in kleine stukjes, maar willen het bedrijf als geheel", zo laat partner Zamier Ahmed in een interview weten.

Brigthwell Holdings tekende afgelopen week een vertrouwelijkheiddocument met Saab. In het document heeft Ahmed gezegd dat Brightwell vooral geïnteresseerd is in het overnemen van zoveel mogelijk hooggekwalificeerd personeel van Saab. "We hebben niets aan Saab als bedrijf als we niet over de ervaren mensen kunnen beschikken om de auto’s te vervaardigen. Daarom willen we ook Saab in zijn geheel overnemen, want we willen de productie weer opstarten in Trollhättan en Saab niet uit Zweden weghalen. Zodra we daartoe worden uitgenodigd door de curatoren, zullen we ons bod op Saab uitbrengen", aldus Ahmed.

Eerder was al bekend dat de Chinese autoproducent Youngman nog steeds geïnteresseerd is in Saab. Ook zou een Indiase branchegenoot in de race zijn. Volgens Bergqvist is het de bedoeling om de autoproducent als geheel van de hand te doen. "Op deze manier krijgen we de meeste waarde", aldus de curator.

Bron: Autointernationaal.nl