Het begon allemaal voortvarend met grootse plannen, een nieuwe motorenfabriek in Livorno, een concept voor een SUV op de autosalon van Genève, maart vorig jaar, en de huur van de voormalige productievestiging van Pininfarina in stadsdeel Grugliasco.

Deze laatste locatie lijkt nu het Waterloo van de familie Rossignolo te worden omdat de firma begin vorig jaar al geen geld meer over had om ook maar één maand huur te betalen. Het opstarten van de productie en het betalen van een steeds feller protesterend personeel bleek al helemaal een onmogelijke opgave. Daarom gingen vader en zoon Rossignolo hard op zoek naar investeerders, maar aangezien de schuldencrisis aan Italië niet voorbij is gegaan, was dat een vruchtenloze exercitie.

De Tomaso beweert dat het uiterlijk 8 februari met een zak geld over de brug zal komen, dankzij een onbekende investeerder. Na twee mislukte jaren is het geloof hierin bij de buitenwacht danig geslonken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding