Scania investeert in India, Volkswagen in Indonesië

Twee Europese bedrijfsautofabrikanten breiden hun activiteiten uit naar verre oorden. Scania investeert dit jaar € 22,5 miljoen in een nieuwe productiefaciliteit in Bangalore, de derde stad van India. Volkswagen meldt dat het in Jakarta, Indonesië, is gestart met de assemblage van de Transporter en Multivan T5.

Het ‘Scania Regional Product Centre’ wordt tevens het hoofdkantoor voor de commerciële activiteiten van de Zweedse truck- en busproducent in het land. Scania zegt begin 2013 met de productie te zullen beginnen in de assemblagefabriek die naar verwachting aan achthonderd mensen werk zal gaan bieden. Scania gaat er chassis’ voor zowel trucks als bussen maken. Op dezelfde locatie verrijst het nieuwe hoofdkantoor, inclusief onderdelenmagazijn en werkplaats. Scania is sinds 2007 actief in India, waar het succesvol met het leveren van zware trucks voor de mijnbouw.

Volkswagen zegt in 2015 rond twaalfhonderd Transporters in een nieuwe fabriek in Jakarta te gaan produceren. Het is inmiddels in samenwerking met de lokale importeur gestart met het assembleren van zogenaamde SKD’s voor de locale markt. Dit zijn ‘Semi Knocked Down’ voertuigen, die als een bouwpakket worden verscheept en lokaal worden geassembleerd. Dit jaar verwacht Volkswagen slechts 220 auto’s te gaan bouwen in Indonesië. De Multivan wordt lokaal gepromoot als een luxueuze limousine, de Transporter als robuuste bestelwagen.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Scania investeert in India, Volkswagen in Indonesië - Automobielmanagement.nl

Scania investeert in India, Volkswagen in Indonesië

Twee Europese bedrijfsautofabrikanten breiden hun activiteiten uit naar verre oorden. Scania investeert dit jaar € 22,5 miljoen in een nieuwe productiefaciliteit in Bangalore, de derde stad van India. Volkswagen meldt dat het in Jakarta, Indonesië, is gestart met de assemblage van de Transporter en Multivan T5.

Het ‘Scania Regional Product Centre’ wordt tevens het hoofdkantoor voor de commerciële activiteiten van de Zweedse truck- en busproducent in het land. Scania zegt begin 2013 met de productie te zullen beginnen in de assemblagefabriek die naar verwachting aan achthonderd mensen werk zal gaan bieden. Scania gaat er chassis’ voor zowel trucks als bussen maken. Op dezelfde locatie verrijst het nieuwe hoofdkantoor, inclusief onderdelenmagazijn en werkplaats. Scania is sinds 2007 actief in India, waar het succesvol met het leveren van zware trucks voor de mijnbouw.

Volkswagen zegt in 2015 rond twaalfhonderd Transporters in een nieuwe fabriek in Jakarta te gaan produceren. Het is inmiddels in samenwerking met de lokale importeur gestart met het assembleren van zogenaamde SKD’s voor de locale markt. Dit zijn ‘Semi Knocked Down’ voertuigen, die als een bouwpakket worden verscheept en lokaal worden geassembleerd. Dit jaar verwacht Volkswagen slechts 220 auto’s te gaan bouwen in Indonesië. De Multivan wordt lokaal gepromoot als een luxueuze limousine, de Transporter als robuuste bestelwagen.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding