De winst bedroeg 183 miljoen dollar (139 miljoen euro), tegen een verlies van 652 miljoen dollar in 2010. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse autofabrikant woensdag publiceerde. De omzet van Chrysler steeg met 31 procent tot 55 miljard dollar. Het bedrijf, dat ook de merken Ram, Dodge en Jeep voert, verkocht vorig jaar wereldwijd 1,86 miljoen auto’s; een stijging van 22 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Chrysler mikt voor dit jaar op een wereldwijde verkoop van 2,4 miljoen voertuigen. De winst moet daarbij stijgen tot 1,5 miljard dollar en de omzet moet uitkomen op 65 miljard dollar. Chrysler ging in 2009 failliet en werd daarna gered door de Amerikaanse overheid. Het bedrijf kwam vervolgens in handen van Fiat, dat een drastische reorganisatie doorvoerde om Chrysler weer winstgevend te maken. De Italianen hebben nu een belang van 58,5 procent in hun Amerikaanse collega.