TomTom meet rijgedrag voor verzekeringsmaatschappij

TomTom Business Solutions ondersteunt de verzekeringsmarkt. Het bedrijf biedt de achterliggende technologie voor het verzekeringsproduct Fair Pay, waarbij de premie afhankelijk is van het rijgedrag.

TomTom werkt hiervoor samen met de Engelse verzekeraar Motaquote die via de Fair Pay-verzekering ‘goede’ berijders beloont met een ‘lagere premie’. De Fair Pay-verzekeringspolis is gebaseerd op rijvaardigheid en rijgedrag die de premie bepalen. Bestuurders die met Fair Pay rijden, krijgen het TomTom PRO 3100-navigatiesysteem met Active Driver Feedback en LIVE Services ingebouwd. Dit model maakt bestuurders attent op hun rijgedrag, zoals het nemen van een scherpe bocht of abrupt remmen. Via de meting van de hoeveelheid losgekomen G-krachten beoordeelt het systeem hoe verantwoord er al dan niet wordt gereden. Daarnaast biedt het systeem verkeersinformatie die elke twee minuten wordt geüpdatet. Het voertuig krijgt verder een LINK-voertuigvolgsysteem. Deze monitort het rijgedrag en de rijgewoontes. De informatie is beschikbaar voor de berijder via het ‘driver dashboard’: een online tool die de bestuurder gedetailleerde gegevens levert. De bestuurder ontvangt daarnaast regelmatig e-mailbulletins via de verzekeringsmaatschappij die eveneens de rijgedaggegevens ter beschikking krijgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Goed idee, zouden alle verzekeraars moeten doen. Goed voor eigen portemonnee en de wereld wordt er een stuk veiliger en rechtvaardiger door.

Geplaatst door: Monique Bakx op
TomTom meet rijgedrag voor verzekeringsmaatschappij - Automobielmanagement.nl

TomTom meet rijgedrag voor verzekeringsmaatschappij

TomTom Business Solutions ondersteunt de verzekeringsmarkt. Het bedrijf biedt de achterliggende technologie voor het verzekeringsproduct Fair Pay, waarbij de premie afhankelijk is van het rijgedrag.

TomTom werkt hiervoor samen met de Engelse verzekeraar Motaquote die via de Fair Pay-verzekering ‘goede’ berijders beloont met een ‘lagere premie’. De Fair Pay-verzekeringspolis is gebaseerd op rijvaardigheid en rijgedrag die de premie bepalen. Bestuurders die met Fair Pay rijden, krijgen het TomTom PRO 3100-navigatiesysteem met Active Driver Feedback en LIVE Services ingebouwd. Dit model maakt bestuurders attent op hun rijgedrag, zoals het nemen van een scherpe bocht of abrupt remmen. Via de meting van de hoeveelheid losgekomen G-krachten beoordeelt het systeem hoe verantwoord er al dan niet wordt gereden. Daarnaast biedt het systeem verkeersinformatie die elke twee minuten wordt geüpdatet. Het voertuig krijgt verder een LINK-voertuigvolgsysteem. Deze monitort het rijgedrag en de rijgewoontes. De informatie is beschikbaar voor de berijder via het ‘driver dashboard’: een online tool die de bestuurder gedetailleerde gegevens levert. De bestuurder ontvangt daarnaast regelmatig e-mailbulletins via de verzekeringsmaatschappij die eveneens de rijgedaggegevens ter beschikking krijgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Goed idee, zouden alle verzekeraars moeten doen. Goed voor eigen portemonnee en de wereld wordt er een stuk veiliger en rechtvaardiger door.

Geplaatst door: Monique Bakx op