Verschillende private equity bedrijven hebben al interesse getoond in de divisie, melden bronnen die bekend zijn met de zaak. DuPont’s adviseur voor de deal, Credit Suisse Group, heeft financiële informatie uitgestuurd naar geïnteresseerde partijen.

Ondermeer Reuters meldde in oktober vorig jaar al dat DuPont de verkoop van de autolak divisie overwoog. Sindsdien zijn er verschillende bedrijven die zich hebben voorbereid op het opkopen van de divisie. Ook trok het de belangstelling van andere chemische bedrijven.

De private equity bedrijven vinden de divisie vooral aantrekkelijk omdat ze geloven dat er makkelijk kosten kunnen worden gesneden voor meer winstgevendheid, aldus de bronnen tegenover persbureau Reuters. Toch blijft het volgens analisten duur voor de eventuele kopers om de financiering veilig te stellen wat invloed kan hebben op de opbrengsten.

De Blackstone Group, Clayton Dubilier & Rice en Advent International zijn onder andere partijen die een bod overwegen volgens de bronnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding