De Britse Financial Times en verschillende Franse bronnen bevestigen de wederzijdse interesse. In de beoogde samenwerking  gaan Peugeot en Opel/Vauxhall gezamenlijk motoren, transmissiesystemen en complete auto’s ontwikkelen die vervolgens onder hun eigen merknaam worden verkocht.

De onderhandelingen lopen al enkele maanden en zijn volgens de FT nog niet afgerond. De partijen gaan er vanuit dat de samenwerking begin maart kan worden aangekondigd op de autobeurs van Genève. Er zou geen sprake zijn van een fusie. Volgens Franse bronnen is het voor PSA-topman Phillippe Varin een droom die waarheid zou worden wanneer de Amerikaanse markt zich voor de Fransen zou openen.

Zowel PSA Peugeot Citroën als GM Opel/Vauxhall ondervinden veel last van teruglopende vraag naar hun auto’s. Ze kampen met overcapaciteit, wat leidt tot lage prijzen, egvolgd door te weinig rendement om de kosten tre dekken. Peugeot rapporteerde half februari een verlies van €497 mln over de tweede helft van 2011. Het bedrijf teerde €1,6 mrd in op zijn vermogen.

GM’s onderdeel Opel boekte over 2011 een verlies van $747 mln. De fabrikant wil met minder omzet en kosten zijn break-even punt verlagen