Dat meldt het Amerikaanse Automotive News op basis van berichtgeving van persbureau Bloomberg.  Onderdeel van de deal zou zijn dat GM geen groter aandeel in PSA zal kopen zonder toestemming van Peugeot Citroën. Er zijn ook bronnen die praten over een aandeel van minder dan vijf procent, schrijft persbureau Reuters. Een alliantie tussen PSA en GM zou gaan over het ontwikkelen van motoren en het gezamenlijk bouwen van auto’s. GM zoekt naar wegen om Opel/Vauxhall winstgevend te maken en PSA wil zijn schuldenlast verlagen. De verkopen van Peugeot Citroën en GM in Europa dalen en analisten verwachten dat de afzetdaling dit jaar verder zal doorzetten.

PSA Peugeot Citroën is nog steeds voor dertig procent in handen van de familie Peugeot.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding