De Russische bank is van plan het project te financieren, zo meldt Fiat. Daarbij neemt de bank ook een minderheidsbelang van maximaal twintig procent in de joint venture. Het productaanbod wordt naar verwachting gebaseerd op Jeeps maar vervolgens zullen mogelijk ook andere modellen en motoren volgen om lokaal geproduceerd en geassembleerd te worden.

Het gaat om een productiecapaciteit van 120 duizend voertuigen per jaar. De totale investering in het project kan oplopen tot 850 miljoen euro. De belangrijkste productiefaciliteit van het project is bij voorkeur gevestigd in de regio van St. Petersburg. De assemblage van personenauto’s, suv’s en mogelijk lichte bedrijfsvoertuigen vindt plaats in Moskou door ZIL (Zavod Imeni Likhachova) dat samenwerkt met de regering van Moskou.

Chrysler Group LLC, waar Fiat een aandeel van 58,5 procent in heeft, neemt mogelijk ook deel aan het project als investeerder. Daarbij kunnen in Rusland enkele modellen van Chrysler Group LLC in licentie worden geproduceerd. De betrokken partijen hebben de komende tijd nodig voor alle gebruikelijke goedkeuringen om tot bindende overeenkomsten te kunnen komen. In de eerste helft van 2012 zal dit proces worden afgerond, aldus Fiat.

 

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding