Ford verwacht miljoenenverliezen in Europa

Het hoofdkantoor van Ford in het Amerikaanse Dearborn houdt rekening met miljoenenverliezen van de Europese tak in 2012.

De krimpende afzetmarkt voor nieuwe personenwagens komt de autobouwer naar eigen zeggen te staan op een min van circa 450 miljoen euro. Het concern antipiceert op de terugval door in zijn Europese fabrieken met minder ploegendiensten te gaan werken. Die maatregel brengt de productie terug en bespaart kosten.

Ford begon vorig jaar goed, maar de schuldencrisis verjoeg de kopers, waardoor de fabrikant met zijn Europese activiteiten in de rode cijfers belandde. Het hoofdkantoor van Ford is gesitueerd in Keulen, een tweede fabriek is operationeel in het Duitse Saarlouis. Op de thuismarkt is Ford wél succesvol: na de slechte jaren 2008 en 2009 noteert de fabrikant in de VS momenteel weer miljardenwinsten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford verwacht miljoenenverliezen in Europa - Automobielmanagement.nl

Ford verwacht miljoenenverliezen in Europa

Het hoofdkantoor van Ford in het Amerikaanse Dearborn houdt rekening met miljoenenverliezen van de Europese tak in 2012.

De krimpende afzetmarkt voor nieuwe personenwagens komt de autobouwer naar eigen zeggen te staan op een min van circa 450 miljoen euro. Het concern antipiceert op de terugval door in zijn Europese fabrieken met minder ploegendiensten te gaan werken. Die maatregel brengt de productie terug en bespaart kosten.

Ford begon vorig jaar goed, maar de schuldencrisis verjoeg de kopers, waardoor de fabrikant met zijn Europese activiteiten in de rode cijfers belandde. Het hoofdkantoor van Ford is gesitueerd in Keulen, een tweede fabriek is operationeel in het Duitse Saarlouis. Op de thuismarkt is Ford wél succesvol: na de slechte jaren 2008 en 2009 noteert de fabrikant in de VS momenteel weer miljardenwinsten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding