Nissan bouwt nieuw model in Britse fabriek

Nissan gaat een nieuwe compacte auto, de Invitation, bouwen in de grote Britse fabrieken in Sunderland bij Newcastle.

Nissan investeert daartoe nog eens bijna 150 miljoen euro in de fabriek, zo meldt de BBC. Het nieuws is officieel bekendgemaakt op het Autosalon van Génève. De Invitation moet vanaf half 2013 van de band gaan rollen. Volgens de Japanse autobouwer zal het project zo’n tweeduizend nieuwe banen kunnen scheppen, vierhonderd bij Nissan zelf en de rest bij de toeleveranciers in de directe omgeving. De regering in London ondersteunt het project met een kleine tien miljoen aan overheidssubsidie. Nissan bouwt in Sunderland op dit moment de Qashqai, de Jule en de Note en haalt daarmee een productie van 480 duizend wagens per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan bouwt nieuw model in Britse fabriek - Automobielmanagement.nl

Nissan bouwt nieuw model in Britse fabriek

Nissan gaat een nieuwe compacte auto, de Invitation, bouwen in de grote Britse fabrieken in Sunderland bij Newcastle.

Nissan investeert daartoe nog eens bijna 150 miljoen euro in de fabriek, zo meldt de BBC. Het nieuws is officieel bekendgemaakt op het Autosalon van Génève. De Invitation moet vanaf half 2013 van de band gaan rollen. Volgens de Japanse autobouwer zal het project zo’n tweeduizend nieuwe banen kunnen scheppen, vierhonderd bij Nissan zelf en de rest bij de toeleveranciers in de directe omgeving. De regering in London ondersteunt het project met een kleine tien miljoen aan overheidssubsidie. Nissan bouwt in Sunderland op dit moment de Qashqai, de Jule en de Note en haalt daarmee een productie van 480 duizend wagens per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding