Audi op pole-position voor overname Ducati

Autofabrikant Audi overweegt een overname van het Italiaanse motormerk Ducati.

Volgens ‘Car Magazine’ heeft Audi in een exclusieve deal het recht als eerste bieder gekregen. Een definitieve beslissing kan eind april al genomen worden. De overnameprijs zou rond de 850 miljoen euro liggen, en dat bedrag is inclusief een uitstaande schuld van 800 miljoen euro. Dat is ruim het dubbele van wat er zeven jaar geleden voor de motorfabrikant werd betaald.

Onlangs kondigden de eigenaren van Ducati, waaronder BS Private Equity en Hospital of Ontario Pension Plan, aan een beursgang van het merk te overwegen. Ook een verkoop werd niet uitgesloten wanneer er sprake zou zijn van een goede prijs.

Grootaandeelhouder Investindustrial van Ducati wilde geen commentaar geven op het bericht, ook Audi gaf geen reactie. Topman Ferdinand Piëch van Volkswagen aasde in 2008 al tevergeefs op overname van Ducati om zo de motormarkt te kunnen betreden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi op pole-position voor overname Ducati - Automobielmanagement.nl

Audi op pole-position voor overname Ducati

Autofabrikant Audi overweegt een overname van het Italiaanse motormerk Ducati.

Volgens ‘Car Magazine’ heeft Audi in een exclusieve deal het recht als eerste bieder gekregen. Een definitieve beslissing kan eind april al genomen worden. De overnameprijs zou rond de 850 miljoen euro liggen, en dat bedrag is inclusief een uitstaande schuld van 800 miljoen euro. Dat is ruim het dubbele van wat er zeven jaar geleden voor de motorfabrikant werd betaald.

Onlangs kondigden de eigenaren van Ducati, waaronder BS Private Equity en Hospital of Ontario Pension Plan, aan een beursgang van het merk te overwegen. Ook een verkoop werd niet uitgesloten wanneer er sprake zou zijn van een goede prijs.

Grootaandeelhouder Investindustrial van Ducati wilde geen commentaar geven op het bericht, ook Audi gaf geen reactie. Topman Ferdinand Piëch van Volkswagen aasde in 2008 al tevergeefs op overname van Ducati om zo de motormarkt te kunnen betreden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding