Mondiale verkoop auto’s dit jaar naar 68,5 miljoen

De wereldwijde autoverkoop groeit in 2012 met vijf procent en zal uitkomen op 68,5miljoen stuks, verwacht het Center of Automotive Managements (CAM).

Aan het einde van dit jaar zal Rusland qua grootte voor het eerst de vijfde afzetmarkt zijn, daarmee Duitsland passerend. Vertaald naar aantallen komt Rusland uit op 3,2 miljoen nieuwe auto’s. Maar ook de VS hebben de opwaartse lijn te pakken – zozeer zelfs dat het record van 2007 verbroken zal worden. Het CAM gaat uit van veertien miljoen verkochte personenwagens en lichte bedrijfswagens in de Verenigde Staten.

De groei in China daarentegen zal dit jaar (verder) afvlakken. Er zal weliswaar groei zijn, maar die is beperkt, zeker in relatie tot de onstuimige voorgaande jaren. Al met al zal China goed zijn voor naar verwachting 12,6 miljoen auto’s. In het Verre Oosten is Japan bezig zich te herstellen van het rampjaar 2011. In de eerste twee maanden was er een verkoopplus van 22 procent (4,3 miljoen stuks in totaal) ten opzichte van januari en februari 2011 (toen de tsunami nog moest komen).

Minder florissant zal het er volgens CAM aan toegaan in Europa. Vooral door toedoen van Italië, Frankrijk en Spanje ligt er een min van zes procent in het verschiet. De eerste twee maanden was de teruggang 5,6 procent ten opzichte van 2011. Ook Duitsland moet inleveren, zij het licht. Bij onze

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mondiale verkoop auto’s dit jaar naar 68,5 miljoen - Automobielmanagement.nl

Mondiale verkoop auto’s dit jaar naar 68,5 miljoen

De wereldwijde autoverkoop groeit in 2012 met vijf procent en zal uitkomen op 68,5miljoen stuks, verwacht het Center of Automotive Managements (CAM).

Aan het einde van dit jaar zal Rusland qua grootte voor het eerst de vijfde afzetmarkt zijn, daarmee Duitsland passerend. Vertaald naar aantallen komt Rusland uit op 3,2 miljoen nieuwe auto’s. Maar ook de VS hebben de opwaartse lijn te pakken – zozeer zelfs dat het record van 2007 verbroken zal worden. Het CAM gaat uit van veertien miljoen verkochte personenwagens en lichte bedrijfswagens in de Verenigde Staten.

De groei in China daarentegen zal dit jaar (verder) afvlakken. Er zal weliswaar groei zijn, maar die is beperkt, zeker in relatie tot de onstuimige voorgaande jaren. Al met al zal China goed zijn voor naar verwachting 12,6 miljoen auto’s. In het Verre Oosten is Japan bezig zich te herstellen van het rampjaar 2011. In de eerste twee maanden was er een verkoopplus van 22 procent (4,3 miljoen stuks in totaal) ten opzichte van januari en februari 2011 (toen de tsunami nog moest komen).

Minder florissant zal het er volgens CAM aan toegaan in Europa. Vooral door toedoen van Italië, Frankrijk en Spanje ligt er een min van zes procent in het verschiet. De eerste twee maanden was de teruggang 5,6 procent ten opzichte van 2011. Ook Duitsland moet inleveren, zij het licht. Bij onze

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding