Het bedrijf boekte een nettowinst van 1,46 miljard euro. Een jaar eerder bleef er 1,21 miljard euro onder de streep over. Vorige week maakte Porsche al bekend dat in 2011 de omzet en de operationele winst naar een recordhoogte zijn gestegen. Het nettoresultaat was echter nog niet bekendgemaakt.

Bij een omzet van 10,9 miljard euro in 2011 betekent dit dat er van elke euro aan omzet die binnenkomt een bedrag van 13 eurocent wordt verdiend. Ter vergelijking: Bij buurman Daimler is dat bedrag 6 eurocent per omgezette euro.

Porsche profiteerde vorig jaar van een sterke vraag naar de Cayenne en de Panamera. In totaal verkocht het bedrijf 119.000 auto’s, ruim een vijfde meer dan in 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding