Fiat, de grootste autoproducent van Italië, moet de productie bij twee fabrieken deze week noodgedwongen stilleggen. Dat heeft het concern bekendgemaakt. Fiat wijst erop dat de sector al in zwaar weer zit door de economische malaise. Vanaf vandaag (maandag) wordt de productie bij de fabriek in Pomigliano, waar de nieuwe Fiat Panda van de band rolt, opgeschort. Een dag later legt Fiat de productie bij zijn fabriek in Cassino stil.

Of dat al niet erg genoeg is, heeft Fiat alarm geslagen via een persbericht, om enkele ernstige gevallen van brandstichting op verschillende plaatsen in het land aan de kaak te stellen.

Er is nu dus ook het probleem van nogal doelgerichte aanslagen op vrachtwagens met nieuw geproduceerde auto’s van Fiat Group Automobiles. Op drie verschillende plaatsen werden trailers met respectievelijk nieuwe Panda-, 500- en Bravo-modellen in brand gestoken. De slachtoffers zouden chauffeurs zijn die hun werk weer hervat hadden. Zij moesten machteloos toezien hoe hun lading in brand werd gestoken. Deze angstwekkende acties werden tussen Napels en Rome gepleegd. Fiat meldt dat er behalve van economische schade, ook steeds meer sprake is van agressie en intimidatie tegen personeel en chauffeurs van Fiat.

Bronnen: ANP en AutoEdizione

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding