Onder druk van de Amerikaanse moedermaatschappij General Motors, moet Opel een einde maken aan jarenlange verliezen. Een vergadering van Opel’s Raad van Commissarissen (rvc) gisteren op het hoofdkantoor in Rüsselsheim, duurde het grootste deel van de dag, maar leverde echter geen uiteindelijke beslissing op over pijnlijke herstructureringen.

‘Alle deelnemers blijven het erover eens dat Opel winstgevend moet opereren, en maatregelen moet nemen om de inkomsten te verhogen, de marges te verhogen en de kosten te verlagen’, aldus het bedrijf in een gezamenlijke verklaring van GM tegenover persbureau Reuters.

Bronnen binnen het bedrijf hadden voorafgaand aan de vergadering al hun twijfels uitgesproken over of er duidelijke beslissingen zouden worden genomen. Er was onzekerheid over het feit of het bestuur zou komen met een bedrijfsplan voor de middellange termijn dat gericht zou zijn op de sluiting van fabrieken of bijvoorbeeld de benoeming van een nieuwe verkoopdirecteur.

De vakbondsleider van Opel, Wolfgang Schäfer-Klug, betoogde in een interne nieuwsbrief dat het met het moraal van het personeel zeer slecht is gesteld en dat het vermogen om verder te bezuinigingen op de lonen en uitkeringen voor lagere vaste kosten, zijn grens bereikt.

Bron: FD

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding