Elektrische divisie van Daimler en BYD heet Denza

Sinds vandaag is bekend hoe het nieuwe automerk van Daimler en BYD gaat heten.

Twee jaar geleden tekenden Daimler Northease Asia Co en Shezhen BYD Auto Company in Stuttgart een intentieverklaring voor de oprichting van Shenzhen BYD Daimler New Technology  Co. Ltd. (BDNT), met een aandeel elk van 50 %.

In april 2011 maakte BDNT zijn ontwikkelingsvisie voor 2015 bekend, waarbij de wens werd geuit om de meest succesvolle EV-fabrikant van China te worden. Eind februari kreeg de joint-venture een licentie van de Chinese autoriteiten en sindsdien deden geruchten de ronde over de naam van het nieuwe merk. Sinds vandaag is die naam officieel: Denza. Die naam zal volgens het eerste persbericht van BDNT bij de Chinezen de associatie oproepen met de Chinese letters Tén Shi, die stijgende kracht en dynamiek betekenen en die ook verwijzen naar de kenmerken van de auto en het tempo van de ontwikkeling. Het blauwe logo, een waterdruppel die omvat wordt door twee handen, geeft milieuvriendelijkheid en de gezamenlijke inspanning van de beide partners wordt weer.

De eerste conceptcar van het nieuwe merk wordt eind april op Auto China in Beijing geïntroduceerd. Hij zal volgens insiders worden gebouwd op het platform van de A- en B-klasse en moet al in 2013 in productie gaan. BYD is sinds 2007 bezig met de ontwikkeling van een elektrische auto, maar met de samenwerking komt het project nu serieus van de grond en krijgt Mercedes voet aan wal van het Chinese continent, dat als een van de grootste potentiële markten wordt gezien voor EV’s.

Elektrische divisie van Daimler en BYD heet Denza - Automobielmanagement.nl

Elektrische divisie van Daimler en BYD heet Denza

Sinds vandaag is bekend hoe het nieuwe automerk van Daimler en BYD gaat heten.

Twee jaar geleden tekenden Daimler Northease Asia Co en Shezhen BYD Auto Company in Stuttgart een intentieverklaring voor de oprichting van Shenzhen BYD Daimler New Technology  Co. Ltd. (BDNT), met een aandeel elk van 50 %.

In april 2011 maakte BDNT zijn ontwikkelingsvisie voor 2015 bekend, waarbij de wens werd geuit om de meest succesvolle EV-fabrikant van China te worden. Eind februari kreeg de joint-venture een licentie van de Chinese autoriteiten en sindsdien deden geruchten de ronde over de naam van het nieuwe merk. Sinds vandaag is die naam officieel: Denza. Die naam zal volgens het eerste persbericht van BDNT bij de Chinezen de associatie oproepen met de Chinese letters Tén Shi, die stijgende kracht en dynamiek betekenen en die ook verwijzen naar de kenmerken van de auto en het tempo van de ontwikkeling. Het blauwe logo, een waterdruppel die omvat wordt door twee handen, geeft milieuvriendelijkheid en de gezamenlijke inspanning van de beide partners wordt weer.

De eerste conceptcar van het nieuwe merk wordt eind april op Auto China in Beijing geïntroduceerd. Hij zal volgens insiders worden gebouwd op het platform van de A- en B-klasse en moet al in 2013 in productie gaan. BYD is sinds 2007 bezig met de ontwikkeling van een elektrische auto, maar met de samenwerking komt het project nu serieus van de grond en krijgt Mercedes voet aan wal van het Chinese continent, dat als een van de grootste potentiële markten wordt gezien voor EV’s.