Chrysler kiest voor hartje van Detroit

Chrysler gaat voor het eerst in haar 85 jarige geschiedenis een kantoor openen in het hartje van autostad Detroit.

Hoewel er ook een kantoorruimte voor topman Sergio Marchionne in het nieuwe pand komt, is het niet de bedoeling de historische zetel van Chrysler in Auburn Hills op ruim 50 kilometer van de stad zelf op te geven. Chrysler huurt twee hele verdiepingen in het Dime Building in het historische hart van de stad. Voorlopig komen daar alles bij elkaar 70 mensen te werken. Het nieuwe onderkomen staat op loopafstand van zowel Cono Hall waar jaarlijks de autoshow plaatsvindt als van het hoofdkantoor van General Motors.

Voor Detroit zelf komt het besluit, dat door Marchionne persoonlijk bekend is gemaakt, op een uitstekend moment. De gemeente zit zwaar in financiële problemen en kan al tijden de lonen van haar werknemers niet meer betalen. Kort geleden heeft de staat Michigan moeten besluiten Detroit met noodhulp bij te springen. 

Chrysler kiest voor hartje van Detroit - Automobielmanagement.nl

Chrysler kiest voor hartje van Detroit

Chrysler gaat voor het eerst in haar 85 jarige geschiedenis een kantoor openen in het hartje van autostad Detroit.

Hoewel er ook een kantoorruimte voor topman Sergio Marchionne in het nieuwe pand komt, is het niet de bedoeling de historische zetel van Chrysler in Auburn Hills op ruim 50 kilometer van de stad zelf op te geven. Chrysler huurt twee hele verdiepingen in het Dime Building in het historische hart van de stad. Voorlopig komen daar alles bij elkaar 70 mensen te werken. Het nieuwe onderkomen staat op loopafstand van zowel Cono Hall waar jaarlijks de autoshow plaatsvindt als van het hoofdkantoor van General Motors.

Voor Detroit zelf komt het besluit, dat door Marchionne persoonlijk bekend is gemaakt, op een uitstekend moment. De gemeente zit zwaar in financiële problemen en kan al tijden de lonen van haar werknemers niet meer betalen. Kort geleden heeft de staat Michigan moeten besluiten Detroit met noodhulp bij te springen.