Als verder alles goed gaat, moet de overeenkomst in 2014 volledig in werking zijn. "Dit is de laatste stap in een zich uitbreidende samenwerking die helpt om de leider van de Russische auto-industrie te moderniseren", denkt topman Carlos Ghosn van zowel Renault als Nissan. De alliantie richt voor dit project een joint-venture op met het staatsbedrijf Russian Technologies. Renault-Nissan krijgt daarin een belang van 67,13 procent terwijl de joint-venture op zijn beurt 74,5 procent van Avtovaz in bezit krijgt.

Renault en Nissan zullen samen de komende twee jaar 750 miljoen dollar investeren in het Russische project. Avtovaz kan daarmee zijn technologie verbeteren en zo de te bouwen auto´s moderniseren. Daarbij is het ook de bedoeling dat modellen van Renault en Nissan uiteindelijk geproduceerd kunnen worden in de Lada-fabriek in Togliatti. De drie merken samen hopen daar dan 1,6 miljoen auto´s per jaar van de band te laten rollen, waarmee Togliatti één van de grootste autoassemblagebedrijven ter wereld zou worden.