Astra niet meer bouwen in Rüsselsheim

General Motors wil de productie van de Opel Astra in het Duitse Rüsselsheim vanaf 2015 helemaal stop zetten. De nieuwe generatie Astra wordt dan alleen nog gebouwd in GM-fabrieken in Ellesmore Port bij Liverpool in Engeland en in het Poolse Gliwice.

Dat melden verschillende Duitse bronnen. General Motors probeert al tijden een uitweg te vinden voor de nog steeds verlieslatende Europese dochter en heeft ook al eerder laten weten dat er na Opel Antwerpen nog andere fabrieken weg moeten. De officiële aankondiging over de plannen voor Opel in Europa wordt halverwege deze maand verwacht maar de Duitse bonden hebben het belangrijkste nieuws al laten uitlekken.

Die bonden hebben inmiddels een eigen plan op tafel gelegd om de Astra toch voor de bakermat van Opel te behouden. Zij willen de benodigde investeringen van zeventig miljoen euro bekostigen door loonoffers en andere kostenbesparingen. Bovendien zouden de werknemers bereid zijn zonder extra loon meer flexibele diensten te draaien.

Astra niet meer bouwen in Rüsselsheim - Automobielmanagement.nl

Astra niet meer bouwen in Rüsselsheim

General Motors wil de productie van de Opel Astra in het Duitse Rüsselsheim vanaf 2015 helemaal stop zetten. De nieuwe generatie Astra wordt dan alleen nog gebouwd in GM-fabrieken in Ellesmore Port bij Liverpool in Engeland en in het Poolse Gliwice.

Dat melden verschillende Duitse bronnen. General Motors probeert al tijden een uitweg te vinden voor de nog steeds verlieslatende Europese dochter en heeft ook al eerder laten weten dat er na Opel Antwerpen nog andere fabrieken weg moeten. De officiële aankondiging over de plannen voor Opel in Europa wordt halverwege deze maand verwacht maar de Duitse bonden hebben het belangrijkste nieuws al laten uitlekken.

Die bonden hebben inmiddels een eigen plan op tafel gelegd om de Astra toch voor de bakermat van Opel te behouden. Zij willen de benodigde investeringen van zeventig miljoen euro bekostigen door loonoffers en andere kostenbesparingen. Bovendien zouden de werknemers bereid zijn zonder extra loon meer flexibele diensten te draaien.