Opel gaat één Astra-fabriek schrappen

Opel gaat inderdaad één van de drie fabrieken waar nu nog de Astra wordt gebouwd schrappen, zoals Duitse bronnen onlangs al wisten te melden. ‘’De Astra kan straks nog maar in twee fabrieken economisch verantwoord gebouwd worden,” aldus voorzitter Karl-Friedrich Stracke van raad van bestuur.

Hij zei dat tijdens een vanmorgen (maandag 14 mei) gehouden personeelsbijeenkomst in de fabriek in het Duitse Rüsselsheim. Of dat betekent dat Rüsselheim zelf dicht gaat zoals de Duitse bonden vrezen, kon Stracke niet bevestigen. ‘’Het is beter om een drieploegendienst te draaien in twee fabrieken dan een tweeploegendienst in drie fabrieken,” aldus Schalke. De werknemers en bonden laten het noodlot echter niet zo maar over zich heen komen en hebben een tienpuntenplan ingediend om de fabriek te redden.

In Engeland duiken juist de laatste dagen berichten op dat bonden en bedrijfsleiding in de Opel-fabriek in Ellesmere Port bij Liverpool een akkoord hebben bereikt over flexibeler werken waardoor die fabriek open zou kunnen blijven. De toekomst van de derde Astra-fabriek in het Poolse Gliwice lijkt verder vrijwel nooit ter discussie te staan. Verwacht wordt dat moederbedrijf General Motors later deze maand met de definitieve plannen voor de Europese dochter komt.

Opel gaat één Astra-fabriek schrappen - Automobielmanagement.nl

Opel gaat één Astra-fabriek schrappen

Opel gaat inderdaad één van de drie fabrieken waar nu nog de Astra wordt gebouwd schrappen, zoals Duitse bronnen onlangs al wisten te melden. ‘’De Astra kan straks nog maar in twee fabrieken economisch verantwoord gebouwd worden,” aldus voorzitter Karl-Friedrich Stracke van raad van bestuur.

Hij zei dat tijdens een vanmorgen (maandag 14 mei) gehouden personeelsbijeenkomst in de fabriek in het Duitse Rüsselsheim. Of dat betekent dat Rüsselheim zelf dicht gaat zoals de Duitse bonden vrezen, kon Stracke niet bevestigen. ‘’Het is beter om een drieploegendienst te draaien in twee fabrieken dan een tweeploegendienst in drie fabrieken,” aldus Schalke. De werknemers en bonden laten het noodlot echter niet zo maar over zich heen komen en hebben een tienpuntenplan ingediend om de fabriek te redden.

In Engeland duiken juist de laatste dagen berichten op dat bonden en bedrijfsleiding in de Opel-fabriek in Ellesmere Port bij Liverpool een akkoord hebben bereikt over flexibeler werken waardoor die fabriek open zou kunnen blijven. De toekomst van de derde Astra-fabriek in het Poolse Gliwice lijkt verder vrijwel nooit ter discussie te staan. Verwacht wordt dat moederbedrijf General Motors later deze maand met de definitieve plannen voor de Europese dochter komt.