In Europa steeg de productie met 53,8 procent, na Noord-Amerika dat met 67,1 procent de lijst aanvoert. De export van Japan naar Europa steeg met 22,4 procent, die naar Azië met een plus van 225,1 procent was het grootst.

In Engeland bouwt Honda de (nieuwe) Civic 5-deurs en in Turkije de Civic 4-deurs sedan voor de lokale markt, Portugal, Finland, Polen en binnenkort ook Duitsland.

Op de thuismarkt lanceerde Honda een nieuwe mini minivan, de N Box +, het tweede model in de nieuwe N Serie (zie foto nummer 2 en 3). De auto heeft een innovatief multi-space systeem, dat diverse mogelijkheden biedt zoals het vlak leggen van alle stoelen. Van de eerste N Box-variant zijn sinds zijn introductie in december in Japan al honderdduizend exemplaren verkocht.

Leo Jegen, woordvoerder Honda Nederland, zegt dat er vooralsnog geen plannen voor export naar Europa zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding