Dat meldt het FD. De Litouwse autoriteiten hebben de claims jegens de Rus, die in Londen woont, eind vorige week verder opgevoerd. Waar eerst 300 miljoen euro zoek was, wordt inmiddels gesproken over circa 490 miljoen. De verdenking is dat het geld is aangewend voor de aanschaf van onder meer vastgoed, dure auto’s en een voetbalclub (het Britse Portsmouth FC).

De lokale nieuwsdienst Baltic News wist gisteren bovendien te melden dat Antonovs bezwaar tegen uitlevering is afgewezen. Volgens de aangehaalde aanklager Darius Stankevicius staat nu niets meer de uitlevering van Antonov en Raimondas Baranauskas, mede-eigenaar van Snoras, in de weg. Antonov is in Nederland vooral bekend als zakenpartner van Victor Muller, de topman van sportautofabrikant Spyker. De Rus was aandeelhouder van Spyker en ook president-commissaris. Toen Spyker tot veler verrassing het Zweedse Saab overnam, moest Antonov vertrekken bij Spyker. Dat was een voorwaarde van de verkopende partij, het Amerikaanse General Motors, dat Antonov van witwassen verdacht. Muller zegt in een reactie ‘niets dan goede ervaringen’ met Antonov te hebben. Zakelijk hebben de twee geen contact meer. Muller herhaalt wel wat hij eerder ook zei: mét Antonov ‘was Saab niet failliet gegaan’.

De ophef rond Snoras en Antonov ontstond eind 2011, toen de centrale bank van Litouwen de bank Snoras naar zich toe trok op verdenking van fraude. Antonov werd in Londen gearresteerd, maar op borg vrijgelaten. Advocaten van Antonov konden gisteren niet bereikt worden. De Rus heeft de aantijgingen altijd ontkend en spreekt van een politiek proces. (Bron: FD)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding