De daling is volgens het concern met name te wijten aan de zwakke marktomstandigheden in Europa want hier daalden de verkopen met achttien procent tot 980 duizend auto’s. Het marktaandeel slonk met een volle procent tot dertien procent. Ook had het bedrijf last van het stoppen van activiteiten in Iran vanwege internationale sancties. Binnenkort maakt de autobouwer waarschijnlijk meer besparingsmaatregelen bekend, nadat eerder al bekend was geworden dat er vierduizend banen verdwijnen. Topman Philippe Varin heeft dit aantal inmiddels opgevoerd tot acht- tot tienduizend. "De bezuinigingsdoelstelling wordt verhoogd", aldus de baas van PSA. In februari sloot het bedrijf een samenwerking met het Amerikaanse GM om de kosten te drukken. PSA wil een fabriek waar de tegenvallend verkopende C3 geproduceerd wordt, sluiten. Bovendien is de ontwikkeling van een opvolger voor de C5 stopgezet.

Lees ook: Geruchten over faillissement Peugeot Citroën

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding