De wereldwijde verkoop van Volkswagen steeg in de eerste zes maanden met tien procent tot 2,79 miljoen auto’s. In Centraal- en Oost-Europa ging de afzet met 45 procent omhoog en in Noord-Amerika met een kwart. In China klom de verkoop met vijftien procent.

In West-Europa, met uitzondering van Duitsland, had Volkswagen het echter moeilijk met een krimp van 4,7 procent door de problemen in de Zuid-Europese landen. Op de Duitse thuismarkt ging de afzet met 2,6 procent omhoog.

Bij Audi steeg de verkoop in de eerste helft met ruim twaalf procent tot meer dan 733 duizend auto’s. In de Verenigde Staten klom de verkoop van Audi met 16,5 procent en in China met bijna 38 procent. In Europa was sprake van een groei met 2,8 procent. Audi herhaalde zijn doelstelling voor een verkoop van 1,4 miljoen auto’s in heel 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding